Antennsystem

Satelitkomunikationskomponenter

Antennsystem

Satelitkomunikationskomponenter

Föregående bild
Nästa bild

Vad som gör oss unika

Vi har tillverkat och utvecklat över 5000 antennsystem. Vår unika produktionsteknik medger kostnadseffektiv tillverkning för både stora och små serier.

Vi har väldigt hög kvalitetssäkring och mätteknik som medför problemfritt typgodkännande för satelitägare.

Delar vi skapat

VSAT Antenner

Kolfiberstruktur till VSAT-antenn. Utvecklade av Carbonia för kunds räkning. Tillverkad helt i kolfiber/epoxi med mycket hög formriktighet för optimala antennprestanda. Antennen är delad i sektioner för att lättare kunna transporteras och uppfylla IATA:s krav för flygbagage. Kolfibermaterialets låga vikt bidrar till transporterbarhet och hanterbarhet. Serieproduceras i antal om ca 200-300 per år Totalt ca 1200 enheter producerade.

C-bands antenn 2,4 m

2,4 m riktad (aktiv) C-bandsantenn för fartygsmontering.

Tillverkad i kolfiber/epoxi med vacuumanjicering.

Reflektorn som har en yta på ca 5 kvadratmeter är tillverkad med vacuuminjicering och väger bara ca 20 kg och har en mycket hög formnoggrannhet.

Skyddshuv

Skyddshuv till fartygsbaserat stridsledningssystem. Tillverkad i ett egenutvecklat sandwichlaminat med glasfiber, kolfiber och kärnmaterial med hjälp av vacuuminjicering

. Konturfräsning och hålborrning utförs med 5–axlig NC-styrd fräs med hög precision. Krav på hög styvhet, låg vikt, EMI-skydd

 Subreflektor

Tillverkad i kolfiber/epoxi med hjälp av RTM. Subreflektorer ingår i samtliga antennsystem, krav på låg vikt, hög dimensionsstabilitet och elektrisk ledningsförmåga för optimal funktion.

VSAT antenn CCT-120

Carbonia är tack vare sin genomtänkta designkunskap och rationella produktionsteknik en av världens ledande tillverkare av kolfiberantenner. Vi har tillverkat över 3000 antennsystem, allt från 90 cm ”Suit Case” till 2,4 m stabiliserade antenner för fartygsmontering.

VSAT antenn CCT-200

VSAT antenn för satellitkommunikation. Tillverkad i kolfiber/epoxi med resin transfer moulding (RTM)

Antennreflektorn är 2 m i diameter och delbar i 6 delar för transportvänlighet. Antennreflektorn är dimensionerad för att ge extremt bra noggrannhet och stabiltet.